It is currently Wed Aug 23, 2017 1:53 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Author Message
PostPosted: Tue Aug 01, 2017 5:04 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Aug 01, 2017 4:47 pm
Posts: 1
I am using the Velleman VMA03 and with a 10-volt power supply. I am trying to get a 0-10 volt Arduino controlled output. I chose this board because I could control with pins to use (although I am having some trouble with that as well).

The big issue I am having is even when I use analog write with a value of 0, I still get an output voltage difference of around 0.2 volts from the motor output and when 1 is inputted I receive a 0.6 volt output. I need something with a reasonably high resolution from 0- 10 volts with at least 0.1 volt steps through the entire range of 0-10 volts.

Is there a setting I can change or alter to get a higher resolution?

Also is there a way to set one of the output motor pins as ground? Currently, it appears that both leads output around 4 volts even when the motor is to be at rest. I assume this is normal?


Hope that is clear enough.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group