It is currently Sat Apr 29, 2017 5:22 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
PostPosted: Fri Jan 10, 2014 4:27 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Fri Jan 10, 2014 4:14 pm
Posts: 4
After assembling the K8200 kit, I followed the instructions for using Repetier and Slic3r to attempt to print the following item from thingiverse: http://www.thingiverse.com/thing:14222

I used the slic3r configuration files that were supplied by Velleman's online documentation.

Here's the result:

Image

Each time I try generating the GCode and printing, no matter which object, the result is the same. The subsequent layers appear to be offset and not properly aligned.

Any help is greatly appreciated!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 10, 2014 5:02 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Thu Oct 03, 2013 6:19 am
Posts: 2267
Location: Namur, Belgium
It looks that not even one layer is aligned. Your axis are obviously loosing steps from the very beginning.

Try to raise the drivers (pololu) voltages to 0.5 volts. It might help.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: X Motor doesnt work
PostPosted: Fri Jan 10, 2014 5:49 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Sat Oct 19, 2013 1:45 pm
Posts: 41
jacobshepherd wrote:
Each time I try generating the GCode and printing, no matter which object, the result is the same. The subsequent layers appear to be offset and not properly aligned.

Any help is greatly appreciated!

There are many topics about this on this forum from others, if you use the search function you will find a lot of information.

Bert


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 10, 2014 6:46 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Fri Jan 10, 2014 4:14 pm
Posts: 4
Thanks guys, I attempted to do a quick search before I posted, but didn't seem to find the same thing. If you know of terms that I could use to bring up the results, or know of a specific post that you think would help, please let me know. I'll be trying the previously supplied suggestion as well.

I appreciate your help!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jan 10, 2014 6:55 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Fri Jan 10, 2014 4:14 pm
Posts: 4
raby, could you point me in the right direction on how to update the driver to .5 volts?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 11, 2014 7:16 am 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Sat Nov 02, 2013 9:24 pm
Posts: 323
the right direction to increase the driver is in the clockwise (left to right)
but you must control the voltage with the multimeter


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 12, 2014 6:05 am 
Offline
Member
Member

Joined: Fri Jan 10, 2014 10:12 am
Posts: 70
1. Recheck the calibration for the motor drivers. Read pages 535-539 of the assembly manual. Pay specific attention to the troubleshooting steps on 539.

2. Make sure your belts are tight and the motors are not skipping teeth.

3. There may be an issue of too much friction in the x or y directions. The bed should have been very easy to move in all directions before attaching the belts. It still should be fairly easy to move after the belts are attached with the motors turned off.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jan 12, 2014 6:24 am 
Offline
Member
Member

Joined: Fri Jan 10, 2014 4:14 pm
Posts: 4
Thanks guys! I'm going to try these suggestions shortly and get back with you. I'm looking forward to getting a successful print!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 20, 2017 9:59 am 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Jan 24, 2017 11:38 am
Posts: 1
Location: Tilburg, the Netherlands
Hi, the same thing is happening with my K8200. Did you fix the issue, can you post some feedback?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Apr 20, 2017 1:56 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Tue Mar 27, 2007 12:24 am
Posts: 3304
Location: USA
Did you set the reference voltage to 0.55?


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group