It is currently Fri Apr 28, 2017 8:17 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Extrudor problems
PostPosted: Thu Apr 20, 2017 7:48 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Thu Apr 20, 2017 4:25 pm
Posts: 1
Hi

I have some problems with my Vertex 3d printer that I recently assembled after buying the components for it via your website.
When I try to upload filament, the extruder doesn't work as it should be. The heating procedure is functioning properly, but the stepper motor is pushing the filament too slowly through the filament tube. After a few seconds it stops and the filament has only progressed a few centimeters.
A similar problem occurs while printing. There is not enough filament going to the printhead. As a consequence of that the printhead is hardly printing something.
Can you provide me with a solution?
As far as I can see, the stepper motor is malfunctioning.
As I already mentioned, I bought the equipment only a few weeks ago and assembled it only a few days ago.

With kind regards,
Arvid Vanleeuw


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Extrudor problems
PostPosted: Thu Apr 20, 2017 8:58 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Tue Mar 27, 2007 12:24 am
Posts: 3304
Location: USA
Check the screw that holds the pulley on the motor.
Make sure it is lined up with the flat part of the shaft and the screw is tight.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group