It is currently Tue Aug 22, 2017 6:45 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 
Author Message
 Post subject: Printhead remains cold
PostPosted: Fri Jun 16, 2017 5:56 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 12:16 pm
Posts: 7
I'm trying to load the filament. But the printhead remains cold.
Tests indicate that the heating element is working and that the sensor is working.
No red LED flashes on the printhead.
What could be wrong?
The print head also remains in the right-hand corner. And so does not go to the center of the print bed.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 16, 2017 7:13 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Tue Mar 27, 2007 12:24 am
Posts: 3431
Location: USA
Is there any error on the display?
Is it displaying room temp?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 16, 2017 7:24 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 12:16 pm
Posts: 7
The only error message is:'MINTEMP'
And indeed the temperature indicated is the room temperature


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 16, 2017 9:16 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Tue Mar 27, 2007 12:24 am
Posts: 3431
Location: USA
OK this is really strange.
The only time you should see min temp is when the temp on the LCD is at 0C.
Generally with min temp indicates an open on the thermistor.
Check the wire for the thermistor make sure they are going to the middle green connectors and the screws are tight.
You might try disconnecting them and check the resistance of the thermistor.
At room temp you should see around 100K ohms


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Jun 16, 2017 9:58 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 12:16 pm
Posts: 7
Thanks for the directions.
I checked the thermistor and it has a resistance of about 100K ohms.
The screws are tight tightened in the middle green connectors, but the temperature does not rise.
The only temperature in the display, which is indicated, is above the height of the z-axis: 25/0


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 6:18 am 
Offline
Member
Member

Joined: Tue May 30, 2017 11:02 am
Posts: 17
Location: Nederland
Please make a photo of the LCD and printer header, then maybe it's easier for us to find the mistake


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 6:35 am 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 12:16 pm
Posts: 7
Sorry I don't know how to add images to this post


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 6:56 am 
Offline
Member
Member

Joined: Tue May 30, 2017 11:02 am
Posts: 17
Location: Nederland
Go to https://www.mupload.nl/ and upload your photos and copy/paste here the IMG code


Last edited by EJS on Sat Jun 17, 2017 7:21 am, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 7:00 am 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 12:16 pm
Posts: 7
Thanks, here is the link:

https://www.mupload.nl/img/xl75avvphxpkp.jpg
https://www.mupload.nl/img/7ygdslhtqwnbx.jpg
https://www.mupload.nl/img/rpiidoblq1rwa.jpg


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 7:10 am 
Offline
Member
Member

Joined: Tue May 30, 2017 11:02 am
Posts: 17
Location: Nederland
EJVisuals wrote:
Thanks, here is the link:

Image



The temperature in the display is for the second extruder, I think you have the firmware loaded for two extruders and not for one.

This is how the LCD looks like with the firmware for 1 extruder

Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 7:39 am 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 12:16 pm
Posts: 7
That's right, the machine is completely prepared for two printheads.
When loading the filament, I choose which head of filament will be provided.
But I can try to set up the Firmware for 1 extruder.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 11:35 am 
Offline
Member
Member

Joined: Tue May 30, 2017 11:02 am
Posts: 17
Location: Nederland
EJVisuals wrote:
But I can try to set up the Firmware for 1 extruder.


I think this fixes the problem, because now he looks for two extruders and there's only one


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 1:41 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Tue Jun 13, 2017 12:16 pm
Posts: 7
Many thanks,

It seems to work.
Cheers


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jun 17, 2017 2:16 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Tue May 30, 2017 11:02 am
Posts: 17
Location: Nederland
Great, have fun :)


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Aug 10, 2017 9:21 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Thu Aug 10, 2017 12:59 pm
Posts: 2
So how does it works: with 1 or 2 printheads? This is really interesting


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 15 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group