It is currently Sun Jul 23, 2017 12:41 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Mk109 strange behaviour
PostPosted: Fri Jul 14, 2017 9:36 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Fri Jul 14, 2017 8:42 pm
Posts: 2
Hi,
I'm a totally new beginner to solder and to electronic kits.
I need some advice please for my first attempt.
My mk109 doesn't behave correctly (but I guess I did something wrong !).
Actually the electronic dice never shows number 5, sometimes no led are on and number 4 leds are not correctly located (LD1, 2, 6 and 7). Numbers 1, 2, 3 and 6 are fine.
Please find below links to the pictures of the board (thanks for making allowances !).
Any advice is welcome, thank you.
Matthieu
Image
Image


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 17, 2017 8:12 am 
Offline
User avatar
Velleman Support
Velleman Support

Joined: Thu Dec 26, 2013 12:42 pm
Posts: 688
Hi

The components look like they are correctly positioned.
Your solder work seems OK for your first time, I've seen worse :)
But it could use some little rework here and there, sometimes just heating the pad and solder again is sufficient.
Also, check if you didn't cut the traces, check the continuity with a multimeter.
Image

Best Regards
VEL337


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 17, 2017 11:24 am 
Offline
Member
Member

Joined: Fri Jul 14, 2017 8:42 pm
Posts: 2
Hi VEL337 (are you a humanoid or something with such a name ;-) ?)

Thanks a lot for your feedback and for your kind words !
I'll check these points and will let you know how it

Regards,

Matthieu


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group