It is currently Thu Jul 20, 2017 8:52 pm

All times are UTC




Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 
Author Message
 Post subject: Velbuslink
PostPosted: Tue Mar 07, 2017 4:23 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Thu Aug 11, 2016 7:25 am
Posts: 3
Voor de programmatie gebruik ik uiteraard de Velbuslink.
Nu heb ik een paar testprojecten gemaakt.

1: rolluiken zonder auto op of neer.
2: Rolluiken auto op met zon en auto neer met avond ( dit is niet ideaal )
3: Rolluiken met alarm 1 auto op wek-tijd en auto neer bedtijd (nog niet ideaal)


Nu had ik graag terug programma 1 geplaatst op de modules.
Iedere keer ik verbinding maak met de bus, leest hij alles terug in van programma 3. Waardoor programma 1 niet meer origineel is.
Gevolg kan prog 1 niet inlezen .

Wat doe ik verkeerd?

Alvast bedankt,


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Velbuslink
PostPosted: Wed Mar 08, 2017 8:10 am 
Offline
User avatar
Velleman Support
Velleman Support

Joined: Tue Jan 20, 2015 10:20 am
Posts: 210
Welke versie van Velbuslink? Indien niet de laatste (zie Velbuslink download), probeer daar eens mee.

Welke firmware in de rolluikmodules? (Zie kolom "build" in Velbuslink).


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Velbuslink
PostPosted: Wed Mar 08, 2017 5:39 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Thu Aug 11, 2016 7:25 am
Posts: 3
Hallo,

De nieuwste versie van Velbuslink.
Alle modules hebben de 1627 build.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Velbuslink
PostPosted: Thu Mar 09, 2017 10:58 am 
Offline
User avatar
Velleman Support
Velleman Support

Joined: Tue Jan 20, 2015 10:20 am
Posts: 210
Dit lijkt inderdaad vreemd als gebruiker maar dit is normaal gedrag aangezien de informatie over automatisch op en neer bij rolluiken meegestuurd wordt in het stauspakket. Dat statuspakket wordt opgevraagd door Velbuslink bij het maken van verbinding. Tot zover de technische uitleg :)

In de praktijk raden wij in ieder geval aan om deze optie niet te gebruiken in de rolluikmodules, maar om in de plaats daarvan programmastappen op drukknoppen te gebruiken. In de volgende Velbuslink versies komt er een melding hierover in de config van de rolluikmodules.
(Zie ook de rode tekst op p.4 van de VMB2BLE handleiding voor een tweede nadeel van deze optie. Vandaar ook dat wij programmastappen op drukknoppen aanraden.)

Dus je hebt een paar mogelijke oplossingen:
- de aanpassingen in de rolluikconfig doen terwijl je verbonden bent, en ineens wegschrijven natuurlijk
- aangeraden oplossing: op een (virtuele) drukknop de actie rolluik(en) omhoog koppelen, een tweede rolluik(en) omlaag, en hierop programmastappen. Dit is ook het meest overzichtelijk.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 4 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group