It is currently Sat Feb 25, 2017 9:04 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 
Author Message
PostPosted: Tue Feb 14, 2017 1:50 am 
Offline
Member
Member

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:10 pm
Posts: 12
I have downloaded the firmware from the official website and wanted to upload it to my 3dprinter as a test, because I then wanted to play around with a few settings in the firmware. But after uploading the UNMODIFIED firmware, the printer is broken. It cannot home anymore.

Also, it only tries to home the Y axis and only tries about 15mm. Then it stops. If it hits the end-switch, it tries to go further. it does not think the endstop is clicked.

What should I do?

Kind Regards,
hellerbarde.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 14, 2017 2:36 am 
Offline
Member
Member

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:10 pm
Posts: 12
Update:

I have flashed the machine again. now it recognizes the endstops when i use the menu to move x/y/z axis. But when I click home, the motor clicks once, and then the firmware resets.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 8:35 am 
Offline
User avatar
Velleman Support
Velleman Support

Joined: Mon Jan 26, 2015 10:08 am
Posts: 10
Hello,
We can’t recreate your problem.
What Arduino version are you using? Did it word before you changed the firmware? Are you sure all cables are still connected?
Could you send us a video?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 2:34 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:10 pm
Posts: 12
Yes, the Printer worked before. I have printed some things. (I will try to show them in the video.)

I downloaded and flashed the zip from this page: http://vertex3dprinter.eu/support/downl ... downloads/

I flashed it with the Arduino IDE version 1.8.0.

I am making a video now.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 3:42 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:10 pm
Posts: 12
EDIT2: Here is a playlist with all the videos: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... XeXNw3WjM-

Here is one video where I show the flashing (no audio): https://www.youtube.com/watch?v=8OgZRxwiS_g

and here is the video of the behaviour I described in the first post. Homing only moves the Y axis and only moves about 10 mm and then stops, if it did not hit the endswitch. If it DOES hit the endswitch, it tries to go further and crashes the head into the endswitch and you can hear the motor skipping steps. I then turned off the machine.

Sorry for the bad audio.
https://www.youtube.com/watch?v=nHUOLZ4MsCI

What I didn't film: If you move the axis with the Control Printer -> Move Axis menu, it will stop at the endstops and not go further. so the motors and the endstops work as intended, but not during home.
EDIT: I made another small video (https://youtu.be/CL_4pUN5CO4) to show the endstops working. Because I don't have a tripod, I didn't show the Y axis, but it behaves EXACTLY the same. So does the Z axis. The endstops are properly installed and working.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 15, 2017 6:49 pm 
Offline
Senior Member
Senior Member

Joined: Tue Mar 27, 2007 12:24 am
Posts: 3204
Location: USA
I don't know about the K8600
However the K8200 and the K8400 you had to use Arduino version 1.0.6 or lower.
You can download it from this link.
https://www.arduino.cc/en/Main/OldSoftwareReleases#previous


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 1:02 am 
Offline
Member
Member

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:10 pm
Posts: 12
I will try this. But the Firmware flashing process seems to work fine.

We'll see. Thanks for the tip.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 1:05 am 
Offline
Member
Member

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:10 pm
Posts: 12
that clears that up quickly:

Code:
In file included from MarlinConfig.h:39,
                 from Marlin.h:36,
                 from watchdog.cpp:23:
SanityCheck.h:34:4: error: #error "Versions of Arduino IDE prior to 1.6.0 are no longer supported, please update your toolkit."
In file included from Marlin.h:58,
                 from watchdog.cpp:23:
printcounter.h:54: error: ISO C++ forbids initialization of member ‘address’
printcounter.h:54: error: making ‘address’ static
printcounter.h:64: error: ISO C++ forbids initialization of member ‘updateInterval’
printcounter.h:64: error: making ‘updateInterval’ static
printcounter.h:72: error: ISO C++ forbids initialization of member ‘saveInterval’
printcounter.h:72: error: making ‘saveInterval’ static
printcounter.h:86: error: ISO C++ forbids initialization of member ‘loaded’
printcounter.h:86: error: making ‘loaded’ static
printcounter.h:86: error: ISO C++ forbids in-class initialization of non-const static member ‘loaded’


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 7:42 am 
Offline
User avatar
Velleman Support
Velleman Support

Joined: Thu Dec 26, 2013 12:42 pm
Posts: 585
Yes that's correct

The firmware needs Arduino 1.6.0 or Higher


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 16, 2017 1:49 pm 
Offline
Member
Member

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:10 pm
Posts: 12
VEL337 wrote:
Yes that's correct

The firmware needs Arduino 1.6.0 or Higher


Could you also review the videos?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 22, 2017 7:26 am 
Offline
Member
Member

Joined: Mon Jan 09, 2017 4:10 pm
Posts: 12
My printer is still not working. Could you please review the videos and suggest what I should do?

Thank you.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 11 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group